Suspiciuni de toxiinfecție alimentară la Galați: 40 de copii s-au simțit rău după ce au băut lapte la școală

Noi suspiciuni de toxiinfecție alimentară la Galați. Peste 40 de copii de la Școala numărul 40 au început să se simtă rău după ce au consumat laptele primit în cadrul programului guvernamental ”Laptele și cornul”.

Mai multe ambulanțe se află acum în curtea școlii și îi consultă pe toți elevii. Până la ora 12.00 au fost trimiși la spital pentru internare 6 elevi.

”În urma consumului de lapte s-a întâmplat ce s-a întâmplat și săptămâna trecută. Copiii au acuzat diverse dureri – de burtă, de cap, stări de greață. A fost chemată ambulanța. Am informat Direcția Sanitar Veterinară, Direcția de Sănătate Publică, toți suntem aici. Acum copiii sunt consultați. În funcție de simptomele și durerile pe care le au sunt sau nu trimiși cu ambulanța la Spitalul de Urgență pentru copii din Galați. Copiii au consumat laptele la ora 10.00, laptele distribuit în mod normal în fiecare zi.”, a declarat inspectorul școlar general din Galați, Mioara Enache.

 

         Această criză vine la doar câteva zile după ce alți 17 elevi din comuna gălățeană Pechea au fost internați la spital cu toxiinfecție alimentară.

Și aceștia s-au îmbolnăvit după ce au consumat laptele la școală.

La începutul săptămânii Direcția de Sănătate Publică anunța că tot lotul de lapte trimis în județ pentru elevi fusese retras.

Tot DSP Galați spunea că laptele intrase într-un proces de fermentare. Tot luni, Consiliul Judțean a suspendat programul Laptele și Cornul pentru o zi.

 

 

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS