Confidenţialitate

Sus cortina! Valentin Teodosiu, duminică, 6 martie, în ”O scrisoare pierdută”, la Teatrul de Comedie – VIDEO

Despre Teatru, cu Valentin Teodosiu, la Europa FM. Joi, 25 februarie 2016, la 16.50, în rubrica ”Sus cortina!” (foto: Valentin Teodosiu alături de Marcel Iureș în spectacolul ”O scrisoare pierdută”, regia Alexandru Dabija, Teatrul de Comedie-București).

Valentin Teodosiu debuta, în 1977, la Teatrul Nottara. A interpretat zeci de roluri pe scenă și a jucat în peste 80 de filme. Vocea sa este cunoscută mai ales din promoționalele Pro TV. A făcut teatru și televiziune.

Pe Valentin Teodosiu, îl putem vedea duminică, 6 martie, în piesa ”O scrisoare pierdută”, de I.L. Caragiale, la Teatrul de Comedie, interpretând rolul ”Trahanache”, într-o montare de Alexandru Dabija.

Într-un interviu acordat Europa FM, ne-a vorbit despre câteva ”reguli” de la care nu se abate:

Teo (Valentin Teodosiu & George Mihăiță, ”O scrisoare pierdută”, Teatrul de Comedie)

Valentin Teodosiu: Dacă eu sunt un tip vesel, dacă eu am umor, asta nu înseamnă că nu merge rău. Chiar merge rău. Mai ales pentru cultură, ceea ce mă interesează pe mine. Și e păcat. Eu nu mai am ce pierde, nu mai am ce câștiga. De aceea îmi permit să fiu sincer. Îmi place să lucrez cu tinerii, nu pentru că nu aș avea soluții. Soluții am: să nu joc decât dacă sunt bine plătit, să nu joc decât dacă cineva are nevoie de mine și de talentul meu, să nu mai joc oricum, pe 2 lei, adică pe un salariu de mizerie. Prefer să joc cu tinerii studenți, să îi ajut. Evident, ei mă iau pe mine pe post de locomotivă. Eu, dacă pot să îi ajut, îi ajut cu drag. Pentru că și eu aș fi dorit să fiu ajutat în urmă cu 37-38 de ani, când am debutat pe scena Studioului Cassandra. Toată viața mi-am dorit să fiu ajutat de marii actori ai vremii.

Iorgu Ianuși: Vă e dor de un anume rol, de un anume spectacol?

Valentin Teodosiu: Să ne referim la film, ‘Drumeț în calea lupilor’, în care l-am jucat pe Nicolae Iorga, când aveam jumătatea vârstei lui. Mi s-au făcut niște propuneri: ‘ce-ar însemna pentru tine, ce-ar fi să reiei…’. Îmi spunea Sergiu Nicolaescu, acum câțiva ani, ‘acum ai fi aproape de vârsta persoanjului și mi-ar plăcea să-l facem împreună, l-ai face altfel’. Sigur, datorită experienței și machiajului care ar dura mai puțin, nu două ore ca acum 25 de ani. Ar fi interesant, cred. Oricum, eu sunt fericit că am avut ocazia să fac 87 de filme, că am lucrat cu mari regizori ai României. Sunt fericit că încă se mai poate practica meseria noastră din plăcere, că despre bani nu mai vorbim.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

 

o-scrisoare-pierduta

O scrisoare pierdută

de I.L. Caragiale

 distribuţia în ordinea indicată de autor

Ştefan Tipătescu – Marius Florea Vizante

Agamemnon Dandanache – George Mihăiţă

Zaharia Trahanache – Valentin Teodosiu

Tache Farfuridi – Florin Dobrovici

Iordache Brânzovenescu – Eugen Racoţi

Nae Caţavencu – Marcel Iureş

Ghiţă Pristanda                – Dragoş Huluba

Un cetăţean turmentat                – Dorina Chiriac

Zoe Trahanache – Mihaela Teleoacă

Ionescu, Popescu… – Dan Rădulescu

 

regia Alexandru Dabija

decor Puiu Antemir

costume Anca Răduţă

muzica Ada Milea

asistent decor Răzvan Mihai Plăiaşu

 data premierei 17 iunie 2011