Confidenţialitate

Surse: Programul Rabla ar putea fi modificat | AUDIO

Programul ”Rabla” ar putea fi modificat – asta e intenția Guvernului, potrivit unor surse din Executiv. Voucherele se vor acorda pentru mașini ”mai ieftine”. Încă nu este clar care va fi prețul maxim. În plus, guvernul să gândește și la un program Rabla pentru tractoare.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

În acest moment, pentru programul Rabla Clasic nu există o limită de preț a noii mașini. Există un singur plafon acum – pentru mașinile electrice: cel mult 75.000 de euro cu tot cu TVA. Potrivit surselor guvernamentale, pragul pentru adresabilitate ar putea fi de cel mult 40.000 de euro.

Guvernul ia în calcul și un program Rabla pentru tractoare

Premierul Marcel Ciolacu, într-o declarație făcută weekend-ul trecut: „Am început construcția bugetului pe anul 2024. În funcție de solicitări, vedem cât de eficienți suntem pe anumite proiecte, ce proiecte au funcționat cel ami bine, pentru că și un program Rabla la tractoare ar trebui să încurajăm. Vedem că tehnologia avansează foarte repede și ar trebui și investițiile să fie pe măsură”.

Acum – în cadrul programului Rabla Clasic se acordă un tichet de 7000 de lei pentru o mașina casată sau de 10.000 de lei pentru două mașini vechi.

La Rabla Plus – voucherul poate ajunge și la 54.000 de lei pentru o mașină 100% electrică.

 

Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

Citește și: Banca Mondială: Războiul din Orientul Mijlociu ar putea cauza o creștere prea mare a prețului petrolului