Surse: Cristina Țopescu a fost găsită în pat, învelită cu plapuma. E puțin probabil să se fi sinucis

Surse apropiate anchetei în cazul morții Cristinei Țopescu afirmă că jurnalista a fost găsită în pat, învelită cu plapuma, fără a avea urme de violență, fiind puțin probabil ca aceasta să se fi sinucis. Medicii legiști urmează să stabilească cauza exactă a decesului.

Anchetatorii iau în calcul toate pistele, fiind deschis un dosar de moarte suspectă în cazul jurnalistei. Cu toate acestea, oamenii legii sosiți la fața locului nu ar fi găsit indicii că jurnalista s-ar fi sinucis.

În prezent, dosarul morții Cristinei Țopescu este investigat de procurorii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Ilfov.

Reprezentanții unității de parchet au afirmat că în cursul zilei de astăzi se va trimite ordonanța procurorilor către INML pentru a se face expertiza medico-legală.

Și o persoană care susține că este prietena Cristinei Topescu și administratorul contului ei de Facebook spune că jurnalista avea „obiceiul de a schimbă planurile în ultima secundă și să nu sune”, subliniind că aceasta nu s-a sinucis.

„Numele meu este Diana Maria. Administrez pagina creată de mine pentru Cristina Țopescu, în urmă cu câțiva ani.

Cristina care îmi este prietenă și vecină. Eu am sunat la 112. Dragi colegi de breaslă, vă rog să aveți decența de a avea răbdare și de a fi jurnaliști adevărați, nu hiene! În cursul zilei de astăzi, 13 ianuarie, vă voi da informațiile reale despre ultimii patru ani din viață Cristinei și despre cum am ajuns să sun la numărul de urgență. Nu vă așteptați la picanterii și mizerii!”, începe mesajul publicat în această dimineață pe pagina de Facebook oficială a Cristinei Țopescu.

Prin acest mesaj, prietena jurnalistei încearcă să clarifice de ce nu a sesizat nimeni că ea lipsea de aproximativ trei săptămâni.

„Cris avea obiceiul de a schimbă planurile în ultima secundă și să nu sune. Avea mai multe invitații, nu știa unde va merge de Crăciun și Revelion. În plus, așa era Cristina. Câteva zile, cât au avut telefoanele baterie, suna în gol. Și s-a mai întâmplat asta de multe ori. Să nu dea semn și două săptămâni, apoi să sune și să povestim. Astăzi am intrat în panică pentru că toate erau închise, ori un telefon care să nu meargă era pentru ea o dramă. Așa e Cris. (…)

Am refuzat să furnizez informații hienelor când m-am dus să îi pun o lumânare, pentru că nimeni nu s-a gândit să îi ducă Lumină! Nu voi apărea în public, nu voi face bani de pe urma Cristinei! (…) Și nu credeți prostiile de la tv! Cris nu s-a sinucis. A trecut Sus alături de cățeii ei, așa cum voia să se întâmple când îi va veni ceasul”, a mai scris prietena jurnalistei.

Cristina Țopescu a fost găsită fără suflare duminică seară de polițiști în casa sa din orașul Otopeni.

Cristina Țopescu s-a născut la Oradea, în 1960 (avea 59 de ani). A fost fiica lui Cristian Țopescu, celebru comentator sportiv. A intrat în lumea televiziunii în perioada 1970-1979, când a apărut în emisiuni pentru copii. A absolvit facultatea de Limbi Străine din București.

Cunoscută ca prezentatoare de televiziune, în 2013 a devenit membră a PSD, în acel moment a încetat colaborarea cu televiziunea Prima Tv pentru care prezenta ”Focus”, principala emisiune de știri a televiziunii.

Din 2013 a fost la Antena 3, însă a anunțat că se retrage de la postul de televiziune în 2017, invocând motive personale.

În 1989, jurnalista a încercat să fugă din România și a fost arestată primind trei luni de închisoare. A fost eliberată din arest pe 19 decembrie 1989.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS