Sunt tot mai multi romani care nu mananca produse animaliere

Expertii din Marea Britanie atentioneaza ca exista pastile care pot contine insa astfel de ingrediente – vegetarienii ar trebui sa caste ochii atunci cand isi cumpara un produs din farmaciile traditionale.

Multe tablete ori sirop medicinal – pot contine gelatina, care este facuta din oase de animale ori piele, arata cercetarea medicilor britanici.

Acestia au observat ca in Marea Britanie, ca la cel putin o patrime dintre pacienti le sunt prescrise medicamente care contin diverse ingrediente provenind de la animale. Si nici macar nu stiu acest lucru atunci cand le iau – pentru ca nu le este oferita o explicatie pe prospectul produsului.

De aceea, expertii vor incepe demersurile pentru ca prospectele sa fie schimbate asa incat un pacient sa stie clar ce cumpara.

Exista multe substante intr-o capsula – unele care nu fac parte din tratament dar care ajuta produsul fie sa il intareasca .. fie sa il subtieze.

Gelatina este folosita des – in special in medicamentele generice – acele pastile care sunt produse in masa, mai ieftine si inlocuiesc unul original, odata ce patentul acestuia din urma au expirat.