Confidenţialitate

Suma pentru care s-a vândut la licitație jacheta lui Buzz Aldrin, astronautul care a călătorit spre Lună în misiunea Apollo 11. „Este un record”

Jacheta purtată de astronautul american Buzz Aldrin în călătoria spre Lună, în misiunea Apollo 11, a fost vândută la licitație pentru suma de peste 2,7 milioane de dolari.

„Ceea ce s-a întâmplat azi este o mărturie a carierei legendare a lui Buzz Aldrin, care și-a dedicat întreaga viață explorării și înțelegerii Universului”, a transmis Cassandra Hatton, șefa departamentului de Științe și Cultură de la Casa de Licitație Sotheby, relatează The Guardian.

„A fost un real privilegiu să lucrez împreună cu Buzz pentru a aduce pe piață un astfel de obiect de valoare, pentru prima dată. Suma este un record și dovedește cât de importantă a fost misiunea Apollo 11 și cât de mult a rămas în sufletele oamenilor”, a adăgat Cassandra Hatton.

Suma pentru care s-a vândut jacheta lui Buzz Aldrin la licitație

Jacheta astronatului Buzz Aldrin a fost vândută la licitație de Casa Sotheby pentru suma de 2,772,500 de dolari.

Prețul o face să fie cea mai scumpă jachetă care s-a vândut vreodată la licitație.

Jacheta de culoare albă are brodat numele lui Aldrin pe partea stângă, sub emblema Apollo 11. Buzz Aldrin a purtat-o în misiunea Apollo 11, în iulie 1969.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Astronomul Adrian Şonka, despre imaginile cu Universul transmise de NASA: „S-ar putea să ne gândim mai serios la extratereștri” | AUDIO