Confidenţialitate

Suedia recomandă a patra doză de vaccin anti-COVID | AUDIO

Suedia recomandă doza a patra de vaccin, după ce în urmă cu o săptămână a ridicat toate restricțiile luate contra pandemiei.

Dacă multe țări, înclusiv România, se află încă în plină campanie pentru administrarea dozei a treia de vaccin, Suedia merge mai departe. Țara scandinavă le recomandă persoanelor trecute de 80 de ani doza a patra de vaccin anti-COVID-19.

Aceași măsură este indicată, indiferent vârstă, și tuturor vârstinicilor care locuiesc în cămine, dar și celor care primesc îngrijire la domiciliu. Această doză de rapel trebuie administrată la cel puțin patru luni de la doza precedentă, precizează autoritățile suedeze.

În Suedia, persoanele de peste 80 de ani au primit o a treia doză în procent de peste 85%. În rândul persoanelor de peste 18 ani acest procent trece de 50%.

Nu este singurul stat care a trecut la doza a patra. Danemarca, Spania și Israel au anunțat, de asemenea, doza a patra pentru cei vulnerabili.

Suedia a mai luat și alte măsuri. În urmă cu nici o săptămână a ridicat toate restricțiile, chiar dacă infectările cu varianta Omicron sunt încă la un nivel ridicat. „Protecția vaccinală a determinat intrarea într-o nouă fază a pandemiei”, a fost argumentul țării nordice.

Sursa foto: Pixabay

Citește și: Alexandru Rafila: S-ar putea renunța la masca în aer liber | AUDIO

Autor: Raul Bambu

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.