Confidenţialitate

Suceava: Unul dintre răniții în urma exploziei de la un bloc de locuințe a decedat. 28 de apartamente și 22 de autovehicule au fost afectate

Una din cele cinci persoane care a suferit răni și arsuri în urma exploziei de luni dimineață din cartierul sucevean Burdujeni a decedat. Este vorba de un bărbat, proprietarul apartamentului unde a avut loc deflagrația și care a ajuns la spital în stare foarte gravă. În urma exploziei au fost evacuate 35 de persoane și au fost afectate 28 de apartamente și 22 de autovehicule.

Bărbatul în vârstă de 63 de ani fusese transferat luni la amiază de la Spitalul Județean Suceava la Spitalul Clinic de Urgență ”Sf. Spiridon” Iași. Avea arsuri pe mai bine de 90% din suprafața corpului și multiple fracturi.

Bărbatul a încercat să aprindă lumina în dormitor, dar din cauza acumulărilor de gaze explozia a fost aproape instantanee.

Proprietarul apartamentului a fost aruncat pur și simplu din imobilul situat la etajul doi și a fost găsit în stare de inconștiență la sol.

Suflul exploziei a fost atât de puternic încât un perete al apartamentului a fost efectiv dislocat, iar acum se poate vedea o gaură de mari proporții.

Șocul a fost unul extrem, iar potrivit specialiștilor de la Inspectoratul de Stat în Construcții structura de rezistență a blocului este afectată. Acesta este și motivul pentru care locatarii nu au nici acum permisiunea să între în bloc pentru a-și lua haine și alte bunuri, iar zona este asigurată de Poliția Locală Suceava.

Mai trebuie precizat că proprietarul nu avea la zi inspecția la instalația de gaz și la centrală, care trebuiau reverificate încă din 2021.

Între timp, Primăria Suceava a anunțat că va sprijini familiile afectate de explozie, sens în care vor fi puse la dispoziție locuințe, dar se vor acorda inclusiv sume de bani pentru despăgubiri.

Citește și: Suceava: Mărturiile oamenilor prinși de explozie într-un bloc: „Patul s-a rupt în două și m-a prins la mijloc”. „Am crezut că e război” | GALERIE FOTO