Confidenţialitate

Suceava: Procurorii DIICOT cer arestarea a patru persoane în cel mai recent dosar privind traficul de droguri

Patru persoane vor fi duse în fața instanței cu propunere de arestare în cel mai recent dosar privind traficul de droguri și substanțe psihoactive instrumentat de procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Crimă Organizată și Terorism Suceava. Acestea au fost reținute joi după-amiază și sunt acuzate de comiterea mai multor infracțiuni.

Dosarul în care procurorii antimafia cer arestarea celor patru persoane vizează fapte care s-au comis anul trecut.

Pentru a documenta totul, anchetatorii au descins joi la 9 locuințe din Siret, iar la audieri au fost aduse 8 persoane.

Acestea sunt acuzate că ar fi comercializat, în mod repetat, cannabis, cocaină, amfetamină și ecstasy către consumatori din județul Suceava.

În luna iunie a anului 2022, într-un autoturism, care circula în municipiul Suceava, au fost găsite 214 grame de cannabis și aproximativ 13 grame de cocaină.

Tot anul trecut, în perioada aprilie – iunie, o fată minoră ar fi fost obligată să întrețină de mai multe ori relații sexuale, iar pentru aceste servicii primea substanțe stupefiante, psihotrope sau psihoactive, de care devenise dependentă.

În cursul acestei săptămâni, în Suceava au fost trei acțiuni pentru combaterea traficului de droguri și substanțe psihotrope.

Una din ele a fost în flagrant și a constat în prinderea unui bărbat care primise din Spania 15 kilograme de canabis, marfă ce urma să fie vândută pe piața neagră.

Citește și: Mărturii ale părinților și rudelor apropiate ale consumatorilor de droguri. „Sunt mama unui copil care se droghează. Acum e la pușcărie” | VIDEO