Confidenţialitate

Suceava: Procurorii au schimbat încadrarea juridică în cazul fostei conduceri a Spitalului Județean

Procurorii care anchetează felul în care și-a facut meseria personalul medical de la Spitalul Județean Suceava la începutul pandemiei au schimbat încadrarea juridică în cazul mai multor șefi cercetați.

Magistrații spun că 28 de pacienți au murit și 3 au suferit vătămări din cauza nerespectării măsurilor de siguranță sanitară.

Procurorii au decis să-i cerceteze pe 4 dintre membrii comitetului director al Spitalului Judeţean Suceava de la începutul pandemiei și pentru zădărnicirea combaterii bolilor, anunță Hotnews.

Pănă acum, aceștia era cercetați pentru abuz în serviciu și neluarea măsurilor de sănătate şi securitate în muncă.

Procutorii susțin că între ianuarie  şi aprilie 2020, membrii comitetului director al Spitalului Judeţean Suceava care aveau atribuţii în domeniul asigurării asistenţei medicale, în frunte cu  managerul, au încălcat mai multe ordine ale ministrului Sănătății dar și măsuri dispuse de Institutul Naţional de Sănătate Publică.

Așa s-a ajuns ca Spitalului Judeţean Suceava să ajungă la acea vreme cel mai mare focar de covid din România.

În urma crizei create, conducerea spitalului a fost înlocuită cu una militară, care s-a plans că atunci când a ajuns la Suceava a găsit haos, iar mulți angajați aveau probleme grave de indisciplină și respectarea normelor sanitare elementare.