Confidenţialitate

SUCEAVA: Primarul orașului face apel la calm | VIDEO

Primarul orașului Suceava, Ion Lungu, a făcut un apel la calm după carantinarea orașului pe care îl conduce.

Edilul a spus, într-un clip publicat pe Facebook, că viața sucevenilor se va desfășura ca și până acum, fiind în plus instituită limitarea intrărilor și ieșirilor din oraș.

La Suceava, sunt raportate aproape 600 de cazuri de COVID-19 și peste 20 de decese.

Viceprimar al municipiului Suceava, Lucian Harșovschi le cere autorităților să clarifice ordonanță militară care a baăgat în carantină totală, de luni noapte, orașul reședință de județ și alte 8 localități învecinate. Potrivit lui, patronii din oraș nu știu dacă să îi mai primească pe muncitori la muncă.

“Trebuie clarificat exact, pentru că există o zonă gri în ceea ce înseamnă activitate economică. Gândiți-vă că sunt foarte multe fabrici în municipiul Suceava, care au angajat din afara zonei de protecție și oamenii trebuiau să vină la muncă și să plece. Trebuie să clarificăm dacă se va putea acest lucru sau nu”,  a declarat viceprimarul pentru Europa FM.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Lucian Harșovschi adaugă că edilii Sucevei nu au fost anunțați, în prealabil, despre emiterea Ordonanței Militare Nr 6.

Totodată, viceprimarul cere autorităților centrale testarea masivă a locuitorilor din județ și mai ales a celor din localitățile închise.

Lucian Harșovschi se plânge că, nici acum, în județ, nu pot fi analizate probele recoltate de la suspecții de coronavirus, sute de probe așteptând un rezultat de la laboratoarele de la Iași sau din alte zone din țară.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Primăria Suceava a cumpărat un aparat de testare și îl donează Spitalul Județen Suceava, unitate în care aproape 200 de cadre medicale sunt infectate.