Confidenţialitate

SUCEAVA: Primăria solicită clarificări despre ordonanța militară care a închis orașul | AUDIO

Viceprimar al municipiului Suceava, Lucian Harșovschi le cere autorităților să clarifice ordonanță militară care a baăgat în carantină totală, de luni noapte, orașul reședință de județ și alte 8 localități învecinate.

Potrivit lui, patronii din oraș nu știu dacă să îi mai primească pe muncitori la muncă.

“Trebuie clarificat exact, pentru că există o zonă gri în ceea ce înseamnă activitate economică. Gândiți-vă că sunt foarte multe fabrici în municipiul Suceava, care au angajat din afara zonei de protecție și oamenii trebuiau să vină la muncă și să plece. Trebuie să clarificăm dacă se va putea acest lucru sau nu”, ne-a declarat viceprimarul.

Lucian Harșovschi adaugă că edilii Sucevei nu au fost anunțați, în prealabil, despre emiterea Ordonanței Militare Nr 6.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Totodată, viceprimarul cere autorităților centrale testarea masivă a locuitorilor din județ și mai ales a celor din localitățile închise.

Lucian Harșovschi se plânge că, nici acum, în județ, nu pot fi analizate probele recoltate de la suspecții de coronavirus, sute de probe așteptând un rezultat de la laboratoarele de la Iași sau din alte zone din țară.

Primăria Suceava a cumpărat un aparat de testare și îl donează Spitalul Județen Suceava, unitate în care aproape 200 de cadre medicale sunt infectate.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Într-o postare pe Facebook, Lucian Harșovschi a anunțat că, la Suceava, se face dezinfecție în toate scările de bloc.

După confirmarea, luni seară, alte 13 decese la persoane diagnosticate cu COVID-19 la Suceava, autoritățile au decis închiderea orașului.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
  • Ani Sandu