Confidenţialitate

Suceava: Peste 60 de percheziții ce vizează fapte de corupție legate de protecția mediului, desfășurate de procurorii DNA

Nu mai puțin de 64 de percheziții au derulat procurorii DNA Suceava în cursul zilei de azi într-un dosar în care sunt vizate fapte de corupție pe linie de protecția mediului. Printre acestea se numără și 21 de instituții publice, cele mai multe din județul Botoșani.

Perchezițiile de miercuri s-au derulat în trei județe, Botoșani, Iași și Suceava.

Printre instituțiile vizate sunt Garda de Mediu și Agenția de Protecția Mediului, Sistemul de Gospodărire a Apelor, toate din Botoșani, precum și Apa Prut Bârlad.

De asemenea, au fost ridicate documente de la 9 primării din județul Botoșani, printre care și cele din Darabani, Bucecea și Ștefănești. Potrivit datelor de anchetă, reprezentanții instituțiilor abilitate să deruleze controale mergeau la primării și verificau dacă sunt gunoaie aruncate pe raza localităților respective.

Pentru a nu da amenzi, sumele primite de cei veniți în control variau între 300 și 2.000 de lei.

Faptele din acest dosar vizează infracțiuni de corupție și asimilate celor de corupție care au fost comise în perioada aprilie – octombrie 2022.

Pe lângă instituții publice și persoane fizice, cercetări se fac și față de agenți economici, cei mai mulți tot din Botoșani.

Citește și: Laborator ilegal de fabricare a drogurilor, descoperit de procurori în Bacău în urma unor percheziții