Confidenţialitate

Suceava: Opt bărbați acuzați de mai multe furturi au fost reținuți. Câțiva suspecți erau baricadați într-o mașină, cu tot cu bunurile furate | AUDIO

Opt bărbați acuzați de comiterea unor furturi cu un prejudiciu total care se ridică la peste 50.000 de euro au fost reținuți de polițiștii suceveni. Suspecții acționau în special în zona Rădăuți, în baza unor informații pe care le obțineau de la diferite persoane, iar bunurile furate erau vândute ulterior prin diferite piețe.

Cele opt persoane sunt acuzate de comiterea a 25 de furturi, fapte comise în perioada octombrie – decembrie 2021. Monitorizați mai multă vreme de polițiști, trei dintre suspecți au fost prinși în noaptea de duminică spre luni, după ultima spargere.

Pentru a-i încătușa, polițiștii au fost nevoiți să spargă un geam și asta pentru că bărbații se baricadaseră în mașina în care se aflau și bunurile sustrase.

La câteva ore de la prinderea suspecților, anchetatorii au derulat 15 percheziții, cele mai multe în localități din județul Suceava, dar și într-un sat din județul Botoșani.

Cu ocazia perchezițiilor au fost indisponibilizate trei autoturisme pe care bărbații le-au folosit pentru a comite furturile.

De asemenea, au fost recuperate parțial bunurile sustrase, iar o parte au și fost înapoiate proprietarilor. Cei opt suspecți sunt acuzați de comiterea infracțiunii de furt calificat și au primit ordonanțe de reținere pentru o perioadă de 24 de ore.

În cursul zilei de marți, șapte bărbați vor fi prezentați unui judecător de drepturi și libertăți de la Judecătoria Rădăuți pentru emiterea unor mandate de arestare.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Autor: Alexandru Neagu

Citește și: Un copil de 14 ani a fost împușcat într-o pădure din Sălaj, după ce un bărbat l-a confundat cu un animal sălbatic | AUDIO