Confidenţialitate

Un copil de 14 ani a fost împușcat într-o pădure din Sălaj, după ce un bărbat l-a confundat cu un animal sălbatic | AUDIO

Bărbatul a fost pus sub control judiciar, iar copilul, în vârstă de 14 ani, este în spital. Totul s-a întâmplat în pădurea din satul Poiana Măgura.

Un vânător a plecat la plimbare și a lăsat pușca într-o baracă în care se afla un alt bărbat.

Acesta din urmă a auzit gălăgie în pădure, a crezut că este vorba de un animal sălbatic, a luat pușca și a tras focuri de armă în direcția respectivă, nimerind copilul.

Bărbatul nu avea autorizație de vânătoare. Ioana Rus, de la Poliția Județeană Sălaj:

„Un minor în vârstă de 14 ani, aflat în pădure, a fost rănit prin împușcare în zona abdominală și în membrul superior stâng. Victima a fost transportată cu ambulanța la o unitate medicală, în vederea acordării îngrijirilor de specialitate și actualmente se află sub observație, internat în spital. Polițiștii au emis mandate de aducere față de cei doi bărbați, fiind conduși la sediul IPJ Sălaj pentru audieri. Față de bărbatul în vârstă de 63 de ani, polițiștii au dispus măsura reținerii pentru 24 de ore, ulterior procurorul de caz a dispus măsura controlului judiciar.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Autoritățile au întocmit dosar penal și se fac cercetări pentru nerespectarea regimului armelor și munițiilor, uz de armă fără drept, braconaj cinegetic și vătămare corporală din culpă, sub supravegherea Parchetului.

Autor: Cristina Bălău