Confidenţialitate

Suceava : O femeie s-a trezit în curte cu o dronă care transporta țigări de contrabandă | AUDIO

O dronă care transporta țigări de contrabandă din Ucraina a căzut joi dimineață în curtea unei femei dintr-o localitate din județul Suceava. Nu este pentru prima oară când țigările sunt transportate pe cale aeriană, fie cu drone, sau chiar cu avioane care intră în spațiul românesc fără a avea vreo autorizație.

Drona care avea un colet cu țigări s-a prăbușit în curtea unei femei care locuiește în satul Straja, la aproximativ un kilometru de granița cu Ucraina.

Speriată, femeia a sunat la 112 și a cerut sprijinul polițiștilor. Aceștia s-au deplasat la gospodăria cu pricina și au ridicat atât aparatul de zbor, cât și trolerul cu țigările de contrabandă.

Și în noiembrie anul trecut a fost interceptat un transport pe cale aeriană cu marfă adusă tot din Ucraina.

În noaptea de 2 spre 3 noiembrie 2021, poliţiştii de frontieră au observat că o dronă care zbura dinspre Ucraina a pătruns în România, după care s-a întors în ţara vecină. S-a constatat că aparatul de zbor a adus în România 1.000 de pachete cu ţigări, în valoare de aproape 12.000 de lei.

Traficul de țigări nu se face doar cu drone, ci și cu avioane, care pătrund aproape nestingherite în spațiul aerian românesc, lasă marfa și apoi se întorc în țara vecină.

Un raport al poliţiştilor de frontieră ucraineni arată că numai anul trecut au fost confiscate opt aparate de zbor folosite de contrabandişti pentru a introduce ţigări în România.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Autor: Alexandru Neagu

Sursa foto: Europol

Citește și: Miercurea Ciuc: Trei pacienți operați la ochi și-au pierdut vederea. De vină, o bacterie intraspitalicească | AUDIO