Confidenţialitate

Suceava: O femeie s-a ales cu două dosare penale după ce le-a eliberat unor mame acte false pentru a obține indemnizații de creștere a copiilor

Înșelăciune cu repetiție pentru o femeie din Suceava care elibera documente false cu ajutorul cărora mai multe mame urmau să obțină indemnizații de creșterea copiilor. Persoana respectivă, care este trimisă deja în judecată pentru comiterea unor infracțiuni similare, s-a ales acum cu un nou dosar penal.

În vârstă de 65 de ani, suceveanca a fost reținută pentru o perioadă de 24 de ore, la fel cum s-a întâmplat și în toamna anului trecut.

În cursul zilei de joi, polițiștii au efectuat și o percheziție la domiciliul suspectei, de unde au ridicat documente pentru a definitiva dosarul.

Sexagenara este cercetată penal alături de alte opt femei pentru un șir întreg de infracțiuni, printre care tentativă de înșelăciune și falsuri.

Anchetatorii au precizat că cele nouă persoane au încercat să fraudeze bugetul de stat prin obținerea ilegală a indemnizațiilor pentru creșterea copiilor.

Dosar penal nou, obicei vechi

Mai exact, femeile însărcinate depuneau documente false de angajare, emise fictiv de femeia de 65 de ani, către Agenția Județeană pentru Plăți și Inspecție Socială, iar această instituție urma să facă plată.

Un mecanism similar a fost folosit de suspectă și în perioada 2016-2021.

În acel interval, nu mai puțin de 26 de mame au reușit să obțină ilegal bani de la bugetul de stat.

Acest prim dosar a fost trimis în instanță, iar prejudiciul care trebuie recuperat se ridică la aproape 1,4 milioane de lei.

Foto: Inquam Photos / George Călin

Citește și: Timiș: Doi asistenți maternali, suspectați că exploatau copiii luați în plasament