SUCEAVA: 80 de elevi din două sate își donează alocațiile ca să sprijine lupta împotriva COVID-19

Aproximativ 80 de elevi din clasele 5-8 din două sate din județul Suceava au decis să-și doneze alocațiile pentru o lună pentru a sprijini astfel cadrele medicale de la Spitalul Județean în lupta împotriva COVID-19.

Mulți dintre acești elevi provin din familii nevoiașe, pentru care alocațiile reprezentau o adevărată gură de oxigen.

Gestul de generozitate al elevilor este unul de-a dreptul impresionant și i-a mișcat pe profesorii acestora. Copiii provin din satele Broșteni și Drăgușeni, iar mulți dintre ei sunt din familii numeroase, fără prea multe posibilități financiare. Chiar și așa, micuții au decis să-și doneze alocația pe o lună, adică 156 de lei.

Profesoara Ionela Piniuc de la Școala Gimnazială din Drăgușeni a precizat că a fost luată prin surprindere de elevi, dar că nu poate decât să aprecieze inițiativa acestora. Dascălul a mai spus că nu știe exact modul în care vor putea fi donați acești bani, dar cel mai probabil se va merge alături de una din multele campanii de strângere de fonduri pentru Spitalul Județean Suceava. Nu este singura acțiune prin care acești elevi vor să arate că sunt alături de cadrele medicale greu încercate din Suceava.

În urmă cu câteva zile, a fost derulat proiectul “Eu sunt Suceava/ I am Suceava/ Je suis Suceava. Cu acest prilej, elevii au pregătit planșe cu mesaje și desene de încurajare pentru toți cei sunt în linia întâi: personal medical, poliție, armată sau jandarmerie.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS