Confidenţialitate

SUA: România, scoasă de pe lista de supraveghere privind traficul de persoane | AUDIO

Sute de tinere, copii și alți oameni vulnerabili din România sunt trimiși cu forța în fiecare an de grupări infracționale în diverse țări, în special din vestul Europei, pentru prostituție, cerșit și furturi. Numai din ianuarie până în iunie, procurorii români au reușit să descopere 166 de victime traficate, dintre care 61 au fost minore. 10 grupări care exploatau persoane vulnerabile și copii au fost capturate de DIICOT în primele 6 luni ale anului.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

DIICOT: În primele 6 luni ale anului au fost destructurate 10 grupări care se ocupau cu traficul de persoane

În prima jumătate a anului, DIICOT anunță că a reuşit să destructureze 10 grupări care se ocupau cu traficul de persoane. Au fost identificate 166 de victime, dintre care 61 minore. Au fost trimiși în judecată peste 170 de inculpați în legătură cu traficarea de persoane.

SUA: România a fost scoasă pe lista de supraveghere privind traficul de persoane

Ca urmare a eforturilor făcute de anchetatori, România a fost scoasă pe lista de supraveghere privind traficul de persoane, potrivit ultimului raport lansat de către Departamentul de Stat al Statelor Unite ale Americii.

Mădălin Turza: „România și-a câștigat locul pe nivelul II ca rating de țară în domeniul traficului de persoane”

„Așa cum știți, prea mulți ani România a fost victima lui <<nu se poate>> și nu de puține ori am fost arătați cu degetul în domeniul traficului de persoane. România și-a câștigat locul pe nivelul II ca rating de țară în domeniul traficului de persoane”, a spus Mădălin Turza, consilier de stat.

Cât despre datele pentru anul trecut, aproape 340 de victime dintr-un total de 500 identificate în 2021, au intrat în programe de recuperare, reabilitare şi consiliere.

Mădălin Turza: „Modificarea Codului Penal, o altă acțiune foarte importantă realizată în ultimii doi ani”

„O altă acțiune foarte importantă care a fost realizată în ultimii doi de zile a fost modificarea Codului Penal în sensul în care prescripția cazurilor de trafic nu se mai înlătură și nu mai apare lipsa răspunderii penale și creșterea numărului de investigații și condamnări de trafic de persoane”, a adăugat Mădălina Struza.

În reacție, ministrul de Interne, Lucian Bode, a publicat un mesaj pe Facebook în care a arătat că raportul american „conturează o imagine favorabilă a activităților anti-trafic și evidențiază progresele pe care România le-a făcut în ultimul an”, iar pentru acest lucru a contat și „preluarea la nivelul Cancelariei premierului a Comitetului de monitorizare a eforturilor anti–trafic”.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: 27 de kilograme de cannabis, confiscate de DIICOT Arad și polițiștii de la Combaterea Criminalității Organizate | AUDIO