Confidenţialitate

27 de kilograme de cannabis, confiscate de DIICOT Arad și polițiștii de la Combaterea Criminalității Organizate | AUDIO

27 de kilograme de cannabis, dar și alte droguri și sume de bani, au fost confiscate decătre polițiștii de la Combaterea Criminalității Organizate și procurorii DIICOT din Arad. 6 persoane au fost reținute pentru 24 de ore, iar o altă persoană este cercetată sub control judiciar pentru 60 de zile, pentru comiterea infracțiunilor constituirea unui grup infracțional organizat, trafic internaţional de droguri de risc și trafic intern de droguri de risc.

6 persoane au fost prinse în flagrant după ce au introdus în România, prin Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac, 12 kilograme de cannabis.

Anchetatorii au dispus 25 de percheziții domciliare în județul Arad

Purtătorul decuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Arad, Livia Pescar: „Fiind confiscate alte 15,265 kilograme de cannabis, 7 plante de cannabis, 40,49 de grame de amfetamină, 2 grame speed, 0,5 grame de cocaină, 8 cântare, 3 grindere, un aparat de vidat, pungi pentru vidare cu urme de substanţă, un pistol neletal de 9 mm, 26 de cartuşe, 9.310 euro, 73.348 de lei, 200 de franci elvețieni și 100 de lire sterline”.

Anchetatorii spun că în perioada ianuarie – iunie 2022, una dintre persoanele bănuite, care și-ar fi asumat poziția de lider, ar fi iniţiat şi constituit, împreună cu alte 22 de persoane, un grup infracţional organizat care aducea droguri în România.

Liderul grupului infracțional ar fi importat droguri din Spania, de la traficanţii locali de cannabis, cocaină și ecstasy. Acesta plasa comenzile prin intermediul telefonului, se ocupa de plăți și de transport pe ruta Spania-România, folosind fie firme de coletărie, fie societăţi comerciale de transport persoane. Pentru a îngreuna descoperirea transporturilor, pachetele cu droguri erau ascunse în colete, printre alte bunuri.

Ajunse în Arad, drogurile ar fi fost depozitate şi comercializate de ceielalți membrii ai rețelei.

Polițiștii și procurorii DIICOT Arad continuă cercetările în acest caz.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Citește și: Lucian Bode, despre fenomenul drogurilor: „Nu este normal să se întrebe ce-ați făcut. Vom pregăti suplimentar personalul MAI” | AUDIO

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.