Confidenţialitate

SUA: Cel puțin 18 oameni au murit în ultimele zile din cauza tornadelor care au afectat mai mult state | AUDIO | VIDEO

Tornadele au făcut ravagii în Statele Unite. Cel puţin 18 oameni și-au pierdut viața în acest weekend în statele Texas, Oklahoma şi Arkansas. Autoritățile continuă să caute supravieţuitori printre clădirile distruse.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

În total, 25 de tornade au lovit Statele Unite, distrugând în calea lor copaci, mașini, clădiri și stâlpi de electricitate. Aproape 500.000 de persoane au rămas fără curent, din Texas, în sud, până în Ohio, în nord, anunță autoritățile.

Doar în Texas, șapte persoane și-au pierdut viața, aproape 100 de persoane au fost rănite și peste 200 de case au fost distruse, a anunțat guvernatorul Greg Abbott, îndemnându-i pe texani să se roage pentru recuperarea rapidă a supraviețuitorilor.

Cel puțin 18 persoane au murit în statele Oklahoma, Arkansas, Texas și Kentucky, însă numărul decedaților ar putea fi mai mare, estimează salvatorii, care continuă să intervină în zonele afectate.

Furtuna extremă a forțat și evacuarea a aproximativ 125.000 de spectatori ce asistau la celebra cursă Indianapolis 500. Evenimentul a fost reluat după 4 ore.

Avertizările de tornade se mențin în statele Missouri, Indiana, Kentucky, Tennessee și Ohio.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Spania: Mii de localnici din Palma de Mallorca au protestat împotriva scumpirii vieții, un efect al numărului mare de turiști, reclamă manifestanții | AUDIO