Confidenţialitate

Spania: Mii de localnici din Palma de Mallorca au protestat împotriva scumpirii vieții, un efect al numărului mare de turiști, reclamă manifestanții | AUDIO

Miting împotriva turismului de masă, în Spania. Mii de persoane au manifestat în weekend la Palma de Mallorca. Acestea au atras atenția asupra creșterii semnificative a costurilor de trai, fenomen pe care îl asociază cu afluxul mare de turiști. Turismul generează 45% din produsul intern brut al Insulelor Baleare.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

„SOS Rezidenții”, „Ajunge cu turismul de masă” și „Mallorca nu este de vânzare”, au scandat cei aproximativ 10.000 de manifestanţi în capitala provinciei Insulele Baleare, Palma de Mallorca.

Oamenii acuză că explozia turismului a dus la o escaladare a prețurilor la bunuri și servicii, afectând calitatea vieții localnicilor.

Peste jumătate din proprietățile de închiriat sunt folosite pentru chirii de vacanță. Prețurile locuințelor au crescut și nu mai sunt accesibile pentru localnici, spune un reprezentant al sectorului imobiliar, citat de Reuters.

Oamenii cer autorităților să ia măsuri pentru găsirea unui echilibru între industria turistică și nevoile comunităților locale.

După Catalonia, arhipelagul Insulele Baleare a fost anul trecut a doua cea mai populară regiune din Spania pentru turiști, atrăgând peste 14 milioane de persoane, potrivit Institutului de Statistică spaniol.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Spectacol pe Arena Națională la meciul de adio al „Generației de aur”. Au fost peste 50.000 de spectatori