Confidenţialitate

SUA: Măsuri sporite de securitate la Capitoliu, înainte de primul discurs susținut de Joe Biden în fața Congresului

Măsuri sporite de securitate, în Statele Unite, la Capitoliu, în ziua în care președintele american Joe Biden ține primul său discurs în fața Congresului.

Peste 2.200 de membri ai Gărzii Naționale vor fi cu ochii în patru pentru a preveni incidente precum cele din 6 ianuarie, când susținătorii lui Donald Trump au luat cu asalt sediul Congresului.

Toți președinții americani țin acest discurs în fața Congresului, la început de mandat. Joe Biden ar urma să prezinte un bilanț al primele 100 de zile de mandat, dar și planurile sale în lupta cu pandemia și cele privind revitalizarea economiei.

Potrivit CNN, liderul de la Casă Albă va vorbi și despre crearea de noi locuri de muncă și majorarea impozitelor pentru cei bogați.

Pentru a permite distanțarea, la ședință vor participa 200 de persoane în loc de 1.000, membri ai Congresului, judecători ai Curții Supreme, oficiali guvernamentali și oaspeți.

Securitatea este însă întărită. În Washington, au fost deja mobilizați peste 2.200 de membri ai Gărzii Naționale care să asigure ordinea, iar clădirea Congresului este în continuare înconjurată de un gard de sârmă din oțel.