Confidenţialitate

SUA cresc vârsta minimă pentru cumpărarea țigărilor electronice

47 de oameni au murit din cauza țigărilor electronice în Statele Unite ale Ameticii.

Este noul bilanț anunțat de autoritățile americane. Victimele și-au pierdut viața în urma unei misterioase afecțiuni pulmonare asociate cu utilizarea acestor dispozitive.

Agenţia americană din domeniul sănătăţii susține că victimele provin din 25 de state şi au vârste cuprinse între 17 şi 75 de ani.

Totodată, autoritățile au precizat că în acest moment au fost identificate 2.290 de cazuri cu această afecţiune pulmonară pe teritoriul Statele Unite.

Preşedintele Donald Trump a anunţat că intenţionează să crească vârsta minimă pentru achiziţionarea țigărilor electronice, după creşterea numărului decese.

Chiar daca nu se cunoaşte cu exactitate cauza leziunilor pulmonare, autoritățile americane au precizat că în toate aceste cazuri pacienţii au folosit ţigări electronice.

Cei mai mulţi dinte cei care s-au îmbolnăvit au declarat că au folosit produse pe bază de THC, principala substanţă psihoactivă din canabis.

Până acum, în Europa a fost înregistrat un singur deces – în Belgia. Un tânăr de 18 ani a murit în urma unei insuficienţe respiratorii atribuite de autorităţi utilizării țigărilor electronice și a unui amestec de ingrediente nocive.

În Filipine, Poliţia a primit ordin să aresteze persoanele care utilizează ţigarete electronice în public şi să le confişte dispozitivele.