Confidenţialitate

SUA: Prim acord între studenții pro-palestinieni și Universitatea Brown. Instituția promite să nu mai primească finanțări de la companii care susțin războiul | AUDIO

Un prim acord în contextul mitingurilor studențești pro-palestiniene din SUA  – Universitatea americană Brown promite că nu va mai primi finanțări de la companii ce profită de pe urma conflictului din Gaza. La schimb, studenții au desființat o tabără înființată în campusul instituției. Mobilizări pro-palestiniene au fost și în Franța.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Activiştii pro-palestinieni vor desființa tabăra improvizată în campusul Universității Brown din Providence (Rhode Island). În schimb, conducerea instituției promite studenților că va tăia legăturile cu companiile care sunt de acord cu războiul dus de Israel, notează Reuters.

Este primul acord de acest gen, de la debutul protestelor în America, în urmă cu două săptămâni.

Mișcarea pro-palestiniană s-a răspândit și în Franța.

La Sorbona, aproape 100 de studenţi au montat zeci de corturi în curtea universităţii pariziene, cerând pace în Gaza. Poliţia a intervenit cu brutalitate pentru a-i goni pe activiști, la cererea premierului Gabriel Attal.

După modelul american, și Institutul de Studii Politice din Paris spune că va găsi un compromis pentru a permite continuarea cursurilor şi a examenelor – se va organiza o dezbatere internă pe tema războiului și se vor suspenda procedurile disciplinare contra manifestanţilor.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Turcia: Zeci de oameni, reținuți la Istanbul de forțele de ordine după ce au încercat să ajungă în piața Taksim pentru o manifestație de 1 Mai | AUDIO