Confidenţialitate

Turcia: Zeci de oameni, reținuți la Istanbul de forțele de ordine după ce au încercat să ajungă în piața Taksim pentru o manifestație de 1 Mai | AUDIO

În Istanbul, zeci de manifestanți au fost reținuți după ce au încercat să ajungă în piața principală din centrul orașului ca să protesteze împotriva autorităților. Peste 40.000 de forțe de ordine au fost mobilizate la Istanbul, a avertizat ministrul turc de interne. Poliția a impus stare de asediu.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Au fost altercații între forțele de ordine și manifestanții care încercau să ajungă în piața Taksim, locul tradițional de protest din centrul orașului Istanbul. În ultimii ani au fost interzise demonstrațiile acolo de la protestele din 2013. Zeci de persoane au fost arestate după ce au încercat să spargă barierele metalice ale poliției amplasate în jurul pieței, scrie agenția France Press. Peste 40.000 de polițiști și sute de scutieri cu tunuri de apă au fost trimiși să blocheze drumurile care duc acolo.

Transportul public a fost suspendat. Nici măcar feriboturile nu mai circulă.

În Istanbul a fost blocată și desfășurarea unui miting al opoziției din fața Primăriei. Oamenii sunt nemulțumiți de măsurile economice adopate de administrația Erdogan.

Președintele Turciei, Recep Tayp, Erdogan, a avertizat sindicatele și partidele politice să nu organizeze acțiuni care ar putea dăuna atmosferei de 1 mai.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Al doilea suspect în cazul crimei de la Sibiu, prins în Irlanda de Nord și adus în țară | VIDEO