Confidenţialitate

Studiu World Vision România: 9 din 10 copii și-ar dori ca părinții să fie informați despre efectele violenței | AUDIO

Un studiu realizat de Fundaţia World Vision România arată că Violența și formele de abuz sunt prezente în continuare în familiile din România, in special în comunităţile dezavantajate si cu un nivel redus de educatie.

Cu ocazia Zilei Internationale a Familiei, soluția propusă de World Vision România este includerea cursului Școala Părinților, acreditat de Ministerul Educației Naționale, într-un program integrat la nivel național.

Mihaela Nabăr, directorul executiv al World Vision România.

”Formăm în aceste sesiuni de training de Școala Părinților niște întâlniri în urma cărora părinții simt că se întîlnesc, discută, și nu este cineva care le vorbește de sus despre cum să-și crească copiii”.

Studiile arata ca în 80% dintre gospodării, copiii şi tinerii de toate vârstele (de la grădiniţă la liceu) lucrează acasă făcând curăţenie, îngrijind animalele sau având grijă de alţi membri ai gospodăriei, si nu mai ajung la scoala.

Programul Scoala parintilor functioneaza de 10 ani deja, iar scopul este schimbarea acestei mentalitati:

”Sunt comunități în care aveam prezență foarte scăzută la școală a copiilor din cele mai vulnerabile familii pentru că nu erau lăsați să vină la școală de către părinții lor, aceștia considerând că școala nu este importantă. Iată că am ajuns la 99,8% în cele mai vulnerabile comunități prezență școlară în urma implementării acestui program. Părinții ne spun că au înțeles și au învățat împreună cu noi și de la noi cum să își asculte copilul și cum să își ajute copilul și atunci au scăzut aceste conflicte între părinți și copii”.

In 2020 au fost raportate peste 14.170 de cazuri de abuz, neglijare şi exploatare a copiilor, dintre care peste jumătate au fost din mediul rural.

Din păcate, acest număr nu reflectă realitatea, el fiind, de fapt, mult mai mare, susțin specialiștii.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
  • Alexa Stănescu

Foto: World Vision Romania