Confidenţialitate

STUDIU: 7 din 10 români spun că viața lor cotidiană este afectată de caniculă. 71% dintre respondenți spun că se simt mai irascibili în perioade de căldură excesivă | AUDIO

Șapte din 10 români simt că viața lor de zi cu zi este afectată de caniculă – arată cel mai recent studiu derulat de Reveal Marketing Research. De asemenea, 76% dintre români simt că productivitatea la locul de muncă scade în zilele cu temperaturi ridicate, iar 71% se simt mai irascibili în astfel de perioade. Studiul s-a desfăşurat online în perioada 24 – 28 iunie pe un eşantion reprezentantiv de 1005 persoane cu vârsta 18+, utilizatori de internet, din mediul urban și mediul rural. Eroarea maximă de eșantionare este +/-3.1% la un nivel de încredere de 95%. Adriana Sârbu ne spune mai multe:

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

68% dintre români evită alimentele grele în zilele caniculare, preferând mai degrabă fructele și legumele, mâncarea gătită sau produsele lactate. În ceea ce privește băuturile, cele mai populare sunt apa (86%), limonada (45%), sucurile naturale (30%) și băuturile carbogazoase (29%). În perioada caniculară, cei mai mulți români beau apă la fiecare oră sau la un interval de 2-3 ore, iar 21% doar când simt că le este sete.

Marius Luican, directorul executiv al Reveal Marketing Research: „Doar 31% dintre respondenți folosesc protecție solară”

„Mai mult de jumatate dintre români au experimentat simptome de insolație in timpul caniculei. Pentru a evita efectele negative ale temperaturilor ridicate, 71% dintre români aleg să rămână în interior în orele de vârf, 67% poartă haine lejere și deschise la culoare, 62% consumă multe lichide, în timp ce doar 31% dintre aceștia folosesc protecție solară”, a precizat Marius Luican, directorul executiv al Reveal Marketing Research.

Aproape jumatate dintre respondenți menționează că angajatorii lor au luat măsuri speciale la locul de muncă

71% dintre respondenți spun că se simt mai irascibili sau mai nervoși în perioadele caniculare. Femeile (41%) și tinerii între 25-34 de ani (42%) sunt mai predispuși să se simtă obosiți sau epuizați foarte des. În același timp, trei sferturi dintre români simt că productivitatea la locul de muncă scade în zilele cu temperaturi ridicate, iar 73% dintre respondenți au observat că au nevoie de mai multe pauze, această tendință fiind pronunțată în rândul tinerilor cu vârste cuprinse între 25 și 34 de ani (82%).

Aproape jumatate dintre români menționează că angajatorii lor au luat măsuri speciale la locul de muncă, precum asigurarea apei pentru angajați, îmbunătățirea ventilației, posibilitatea de a lucra de acasă, flexibilitate în programul de lucru și posibilitatea de a avea mai multe pauze. 68% dintre români afirmă că zilele caniculare le afectează activitățile din sfera personală.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Citește și: ITM Hunedoara a sistat activitatea pe instalația de agrement din parcul de distracții unde 4 copii au căzut și au suferit traumatisme | AUDIO