Confidenţialitate

ITM Hunedoara a sistat activitatea pe instalația de agrement din parcul de distracții unde 4 copii au căzut și au suferit traumatisme | AUDIO

Inspectoratul Teritorial de Muncă Hunedoara a sistat activitatea pe instalația de agrement din parcul de distracții din județul Hunedoara, acolo unde patru minori s-au accidentat marți, 9 iulie, și au ajuns la spital. Mai mult, surse neoficiale spun că încă din data de 20 iunie Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor oprise folosirea instalației respective.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Poliția, Inspectoratul Teritorial de Muncă și Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor continuă cercetările în dosarul deschis în urma incidentului produs la un parc de distracții din localitatea Sânpetru, unde pe 9 iulie patru copii au căzut de pe o instalație de agrement și au ajuns la spital.

Ce spun reprezentanții parcului de distracții

Reprezentanții parcului spun că incidentul s-a produs deoarece nu au fost respectate regulile de siguranță la unul dintre jocuri și că pe instalație au urcat deodată șapte copii, când, de fapt, ar fi trebuit să urce câte unul și că aceștia au căzut de la jumătate de metru.

Pe de altă parte, Poliția a deschis dosar penal pentru vătămare corporală din culpă. De asemenea, Inspectoratul Teritorial de Muncă face verificări, a oprit activitatea pe instalația de agrement până la punerea în siguranță. Șeful ITM Hunedoara, Adrian Bozdog, a declarat că la instalație s-au desprins niște cleme, ceea ce a produs incidentul. Pe de altă parte, surse neoficiale spun că încă din data de 20 iunie, Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor a oprit folosirea instalației respective.

Sursa foto: Facebook / Dinosaur World Transylvania

Citește și: Au început lucrările de reabilitare la podul Giurgiu-Ruse. Circulația se va desfășura pe o singură bandă, semaforizat. Rute alternative recomandate de autorități | AUDIO