Studiu: Jumătate dintre români nu se duc la dentist

Jumătate dintre români nu se duc la dentist, iar o treime nu își duc nici copiii la cabinetul unui stmatolog, potrivit unui studiu.

Cei mai mulți dintre cei intervievați au spus că nu merg la dentist din lipsă de timp, bani sau că nu consideră că au probleme.

Aproximativ 50% dintre români nu au ajuns deloc la un medic stomatolog anul trecut, iar mai mult de 20% declară că nici nu vor merge, arată un studiu de piață comandat de un lanț de clinici de stomatologie, realizat de Kantar în ianuarie 2020.

Mai mult, 30% dintre familiile care au copiii în întreținere nu i-au dus niciodată la un control stomatologic și nici nu-și propun să facă acest lucru. 67 la sută dintre cei intervievați consideră că nu au de ce să meargă la dentist iar aproape un sfert din participanți recunosc că le e frică de doctor. 40 la sută spun că nu au bani pentru consultații și intervenții stomatologice

Totuși datele studiului mai arată că numărul celor care solicită servicii complexe, de implantologie și radiologie, a crescut cu 4, respectiv 6 puncte procentuale față de anul trecut.

Studiul a fost realizat în ianuarie, fiind intervievate 1003 persoane.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS