Confidenţialitate

Studiu InfoCons: Bomboanele de ciocolată conțin până la 10 E-uri și aditivi alimentari | AUDIO

O asociație de protecție a consumatorilor atrage atenția asupra dulciurilor pe care le cumpărăm, mai ales în preajma Zilei Îndrăgostiților. Bomboanele de ciocolată conțin până la 10 E-uri și aditivi alimentari, atrag atenția specialiștii.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Trufele, pralinele și bomboanele de ciocolată sunt la mare căutare în această perioadă, însă specialiștii atrag atenția că pot reprezenta pericole majore pentru sănătate, mai ales dacă sunt consumate în exces.

Pe lângă zahar – care este ingredient principal în proporție de peste 70% în majoritatea cazurilor, dulciurile conțin și mulți aditivi alimentari.

Au fost analizate peste 126 de produse, iar concluziile studiului efectuat de Asociația InfoCons arată că toate au în componență lecitină sau E322, E476 sau poliricinoleatul de poliglicerină sau acid citric – mai cunoscut ca E330.

Dintre produsele analizate doar 8% aveau ca prim ingredient ciocolata, 5% aveau siropul de glucoză, iar 2,3% aveau ca prim îngredient crema de praline.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Care este diferența dintre ronțăială și gustare? Mihaela Bilic: Cu cât este mai puțin ambalată și procesată, cu atât este mai sănătoasă | VIDEO