Confidenţialitate

Studiu: 6 din 10 adolescente au încercat diete extreme. Andreea Bujor, World Vision România: Pe lângă «la mulți ani», ar trebui să transmitem mai multă stimă de sine femeilor | AUDIO

Șase din 10 adolescente au încercat diete extreme sau periculoase pentru a crește sau a scădea în greutate – este concluzia unui studiu derulat de Fundația World Vision România cu ocazia Zilei Internaționale a Femeii.

Fetele spun că recurg la astfel de practice din cauza imaginilor promovate în social media, dar și de criticile aduse din partea băieților.

Andreea Bujor, director de comunicare World Vision România: „Această nesiguranță le afectează chiar și relațiile cu cei din jur”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

„Aproape 70% dintre fete se simt judecate de cei din jur pentru modul în care se îmbracă. 50% dintre acestea sunt relativ sau nu sunt deloc mulțumite deloc de corpul lor. Se confruntă cu presiunea de a arăta perfect, mai ales acum, din cauza rețelelor de socializare. Peste jumătate dintre adolescente ne spun că nu au participat la activități sociale, pentru că nu se simt sigure de felul în care arată – deci această nesiguranță le afectează chiar și relațiile cu cei din jur”, a declarat Andreea Bujor, director de comunicare World Vision România.

Întrebate dacă și-ar dori ca școlile să organizeze discuții despre imaginea corpului, 9 din 10 fete au răspuns afirmativ.

Alti factori importanți când vine vorba de creșterea stimei de sine sunt familia și prietenii din jurul adolescenților

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

„Contează familia, pentru a transmite valori sănătoase, pentru a transmite stimă de sine și încredere adolescentelor, contează școala foarte mult și contează modul în care copiii se poartă între ei. Cred că este momentul, mai ales astăzi, de 8 martie, când ar trebui să spunem la mulți ani, dar pe lângă «la mulți ani», ar trebui să transmitem și un pic mai multă stimă de sine – fetelor, femeilor în general – și mai multă încredere în felul în care sunt, în felul în care arată”, a mai spus Andreea Bujor, director de comunicare World Vision România.

  Studiu s-a desfășurat în rândul a aproximativ 400 de adolescente, majoritatea din mediul rural și eleve la liceu.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Arad: Pacienții internați la SJU vor putea apela vocal un asistent pentru a solicita ajutor. Când va fi instalat noul sistemul în spital | AUDIO