Confidenţialitate

STUDIU: Doza booster a vaccinului anti-COVID oferă protecție crescută împotriva formelor severe de boală | AUDIO

Doza booster a vaccinului anti COVID-19 aduce o protecție crescută împotriva formelor severe de boală, arată un studiu Medlife. Conform datelor analizate, eficiența celei de-a treia doze se observă la toate categoriile de vârstă.

Au fost analizate probe de sânge de la 248 de persoane, vaccinate cu Pfizer-BioNTech cu vârste cuprinse între 20 și 70 de ani. Scopul cercetării a fost identificarea anticorpilor anti-Spike la 10 zile după administrarea celei de-a treia doze de vaccin anti-coronavirus.

Rezultatele studiului realizat de clinica Medlife arată că după ce titrul de anticorpi scade cu 78% la 6 luni de la administrarea celei de-a doua doze de ser, după administrarea celei de-a treia doze se observă o creștere de aproape trei ori a anticorpilor – la toate persoanele, indiferent de vârstă.

În plus, s-a constatat că 99% din persoanele imunizate cu trei doze de vaccin au anticorpi anti-S împotriva formelor severe de boală.

Ce nu se știe acum este dacă aceste valori se vor menține sau vor scădea, așa cum s-a constatat în cazul celei de-a doua doze de vaccin anticoronavirus, spune Dumitru Jardan, biolog, doctor în științe medicale MedLife.

Reprezentanții clinicii atrag atenția că în condițiile în care vaccinarea va bate pasul pe loc, un val cinci al pandemiei va lovi țara noastră în luna februarie.

Sursa foto: Unsplash / Mat Napo

Citește și: Surse: Testele de salivă pentru elevi și profesori nu pot fi livrate pentru că Ministerul de Interne nu are bani pentru ele | AUDIO

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.