Confidenţialitate

Austria: Ample proteste față de vaccinarea obligatorie anticovid

Mii de persoane protestează astăzi la Viena împotriva reintroducerii lockdown-ului şi a vaccinării obligatorii, Măsurile au fost anunțate déjà de guvern în efortul de a limita răspândirea pandemiei de COVID-19. Poliția spune că printer manifestanți se află mulți militanți neonaziști și huligani.

Manifestaţia a fost organizată la apelul partidului de extrema dreaptă – Partidul Libertăţi, chiar dacă liderul formaţiunii, testat pozitiv pentru coronavirus, a lipsit.

Mulţimea, adunată în centrul capitalei austriece, a purtat bannere al căror conţinut denunţă – cităm – “dictatura corona” sau se pronunţă împotriva – cităm din nou – “divizării societăţii”.

La o săptămână după ce au fost luat măsuri restrictive împotriva celor nevaccinaţi, cancelarul conservator Alexander Schallenberg a anunţat vineri un lockdown pentru cei 8,9 milioane de locuitori ai ţării până în data de 13 decembrie.

De luni, aceştia nu vor mai avea dreptul să-şi părăsească locuinţele decât pentru cumpărături, sport sau pentru îngrijiri medicale. Doar şcolile mai rămân deschise.

În pofida reticenţelor iniţiale, guvernul va pregăti şi o lege care să facă obligatorie vaccinarea populaţiei adulte începând de la 1 februarie 2022.