Confidenţialitate

Cel mai vechi lăutar din Clejani, Gheorghe Caliu, îndeamnă oamenii să se vaccineze anti-COVID: „Familia mea este vaccinată” | AUDIO

Campanie de vaccinare pe înțelesul tuturor, este noua modalitate prin care autoritățile încearcă să crească numărul celor vaccinați anti-coronavirus. Un prim pas pentru comunitatea romă a fost făcut azi cu un mesaj puternic al lui Gheorghe Caliu, cel mai vechi lăutar din Clejani.

„Familia mea, toată, este vaccinată”, așa își începe mesajul cel mai vechi lăutar din Clejani, supranumit și Împăratul Viorii.

Gheorghe Caliu a cântat pe cele mai mari scene ale lumii și a avut spectacol pe acoperișul Palatului Parlamentului. Și actorul Jonny Depp a fost fermecat de acordurile lui.

„Să ne vaccinăm, este interesul nostru, pentru sănătate, pentru copii”, a mai spus Gheorghe Caliu.

Într-un minut și 30 de secunde celebrul lăutar explică beneficiile vaccinării. Este primul mesaj pro-vaccinare în limba romilor la care apelează autoritățile.

Să ne vaccinăm cu toții, că-i foarte important. Și o să meargă mai bine pentru noi, pentru toată lumea, să fim și noi în pas cu toată Europa”, a mai spus cel mai vechi lăutar din Clejani.

Și Agenția Națională pentru romi anunța zilele trecute că mai multe discuții prin care se vor demonta miturile urbane legate de vaccinare vor avea loc pentru membrii comunității.

Sursa foto: Facebook / Caliu

Citește și: Raed Arafat: Nu se ia în calcul în România introducerea vaccinării obligatorii | AUDIO

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.