Confidenţialitate

Studiu: Companiile iau în calcul majorări salariale de 7%, insuficiente pentru a acoperi o viitoare inflație de cel puțin 10 procente

Șapte procente, aceasta este valoarea pe care companiile o iau în calcul pentru creșterea salariilor în acest an, arată un studiu recent. Dar această creștere nu va acoperi inflația adică prețurile din ce în ce mai mari. Specialiștii se așteaptă ca inflația să ajungă în următoarele luni la 10 procente sau chiar mai mult.

Potrivit studiului realizat în rândul a 166 de companii din 18 domenii, creșterea salarială medie luată în calcul de firme pentru acest an este de 7 procente.

Dar această creștere, practic, nu se va vedea în buzunarele angajațiilor pentru că inflația a depășit deja 7 %. Mai mult, este de așteptat să ajungă la peste 10 procente. Drept urmare, prețuri vor fi în creștere.

Totodată, mai bine de o treime dintre companii vor oferi flexibilitate totală angajaților, adică aceștia vor putea alege dacă doresc să continue să lucreze de acasă sau de la birou.

În același timp, 21% dintre firme se gândesc pentru un program mixt de lucru pentru angajați: 3 zile de la birou și 2 zile de acasă.

Numai 9% dintre companii au de gând să revină la un mod de lucru bazat doar pe prezență fizică la birou.