Confidenţialitate

Studiu: Aproape un milion de elevi români au pierdut 24 de săptămâni de școală anul acesta | AUDIO

Elevii fără posibilități materiale, care practic nu au învățat nimic în ultimul an, au pierdut 24 de săptămâni de școală, arată o analiză făcută de World Vision România la un an de la închiderea școlilor în România.

Motivele – nu au avut acces la internet, sau profesori calificați să predea online.

Mai exact, 40% dintre elevii din mediile defavorizate nu au făcut școală online, din diverse motive: fie familiile lor nu le-au putut asigura tabletă sau un smartphone cu care să lucreze sau nu au avut conexiune la internet, arata analiza World Vision România.

Andreea Bujor de la World Vision România spune ca situația va duce la o crestere a abandonului școlar, și așa foarte ridicat în România:

Noi deja suntem pe locul 3 în Europa în ceea ce privește părăsirea timpurie a școlii.

Extrem de afectați au fost elevii de clasele primare care trebuie să învețe să scrie și să citească. În plus, cel mult 70% dintre elevii de clasa a VIII-a, din cele mai vulnerabile comunități din mediul rural, au participat la Evaluarea Națională.

Învățătorii au spus că au fost regrese, adică copiii au uitat ce au învățat.

Ministrul Educatiei spune că situația se poate reglementa prin orele remediale. Sorin Cîmpeanu într-o intervenție pentru Digi 24:

Aceste pierderi trebuie recuperate cât mai bine și cât mai repede, înaintea finalizării acestui an școlar.

Potrivit Ministerului Educației, la începutul acestui an, peste 230 de mii de elevi nu aveau acces la internet și aproape 290 de mii nu aveau echipamente pentru școala online.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
  • Alexandra Stănescu