Confidenţialitate

Structura anului școlar 2022-2023, publicată în Monitorul Oficial. Nu se fac cursuri de Ziua Internațională a Educației și în sărbătorile legale | AUDIO

Ordinul privind structura anului şcolar viitor a fost publicat în Monitorul Oficial. Elevii vor avea 36 de săptămâni de cursuri, iar anul şcolar 2022 – 2023 începe pe 5 septembrie. La cererea scolilor, în situaţii deosebite, bine fundamentate, inspectoratele şcolare pot aproba, cu avizul Ministerului Educaţiei, modificări ale structurii anului şcolar.

În anul școlar care începe la toamnă, elevii vor învăța de luni, 5 septembrie până vineri, 21 octombrie. Urmează o saptămână de vacanţă, până pe 30 octombrie.
Cursurile se reiau luni, 31 octombrie până joi, 22 decembrie, când începe vacanța de Crăciun și Anul Nou, urmată de revenirea copiilor în băncile școlilor pe 9 ianuarie 2023. Ei vor învăța până pe 3, 10 sau 17 februarie, în funcție de decizia inspectoratelor şcolare.

Tot în functie de decizia inspectoratelor se va lua vacanţă timp de o săptămână, în perioada 6 – 26 februarie. Cursurile se reiau pe 13, 20 sau 27 februarie, până joi, 6 aprilie – după care urmează o nouă vacanţă – de vineri, 7 aprilie până marţi, 18 aprilie.

Ultima perioadă de școală va fi de miercuri, 19 aprilie până vineri, 16 iunie când începe vacanța de vară. Există și câteva excepții: pentru clasele a 12-a și a 13-a de seral și frecvență redusă, anul școlar se termină pe 2 iunie. Clasele a 8-a încheie cursurile pe 9 iunie, iar cele de învățământ liceal tehnologic pe 23 iunie.

Nu se fac cursuri pe 5 octombrie – de Ziua Internaţională a Educaţiei – şi în zilele de sărbătoare legală. Programele „Şcoala altfel” şi „Săptămâna verde” vor avea loc în perioada 27 februarie – 16 iunie 2023, în funcție de decizia fiecărei unităţi de învăţământ.

Sursa foto: Unsplash / MChe Lee

Citește și: Noul an școlar ar putea fi complet schimbat. Fără semestre și fără teze, propune Ministerul Educației. Ce spun părinții | AUDIO

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.