Confidenţialitate

Stroe, despre distanțarea la sală: 10 m pentru aerobic, 7 m pentru fitness și 4 m la vestiar

Ministrul Sportului a detaliat, miercuri, regulile ce vor fi impuse în sălile de sport.

Astfel, va trebui asigurată o distanță de 10 metri între participanții la lecțiile de aerobic, 7 metri între cei ce lucrează la aparate și 4 metri în vestiare.

„Sunt foarte multe reguli cu care suntem familiarizaţi cei care mergem la sală. De data aceasta sunt mai riguroase. Prima dintre ele este accesul, care trebuie realizat numai în baza unor programări, trebuie să-ţi faci programarea telefonic sau online. Avem o suprafaţă pe care o împărţim la şapte metri pătraţi alocaţi fiecărei eprsoane, de unde ne rezultă numărul maxim de participanţi în acelaşi timp la sală”, a explicat Ionuț Stroe pentru Digi 24.

Triajul epidemiologic este obligatoriu, trebuie realizat de cel care administrează sala. Termometrizarea persoanelor care vin la sală este, de asemenea, obligatorie.

„Spaţiile destinate activităţii colective în grup, de antrenament, gen zumba, gen kangoo jump, aerobic, vor funcţiona după regula alocării unei suprafeţe de zece metri pătraţi fiecărui participant, deoarece evident activitatea fizică în aceste săli de aerobic este mult mai intensă, respiraţia este altfel, mişcarea fiecărui participant este mult mai amplă şi riscul epidemiologic creşte. Avem zece metri pentru aerobic, şapte metri pentru lucrul la aparate şi patru metri în zona vestiarelor, unde ne schimbăm”, a adăugat Ionuț Stroe.

Ministrul a precizat că, deocamdată, este indicat ca dușurile să nu fie folosite.

„Cel puţin în primele două, trei săptămâni, pentru a evalua cât mai corect dacă măsurile de relaxare pe care le propunem acum funcţionează”, a precizat Ionuț Stroe.

Pentru administratorii sălilor care folosesc aparate de aer condiţionat cu recirculare va fi necesară nebulizarea acestor spații și va fi necesară alocarea cel puțin a unei zile pentru acest procedeu de dezinfectare.

Sălile de fitness se vor redeschide din 15 iunie.