Strategie a Comisiei Europene pentru finanțarea în comun și dezvoltarea unui vaccin COVID-19 | AUDIO

Comisia Europeana lansează un apel pentru finanţarea în comun a vaccinurilor pentru COVID-19, dar și pentru rezervarea lor, din timp.

Comisia va sprijini cercetarile si dezvoltarea unor vaccinuri sigure și eficace într-un interval cuprins între 12 și 18 luni, un demers complex, ce cuprinde studii clinice, în paralel cu investiții în capacitatea de producție pentru a putea produce milioane de doze de vaccin viabil.

Planul european de acţiune prevede, de asemenea, semnarea unor contracte de cumpărare anticipate cu producători de vaccinuri, finanţaţi prin instrumentul de ajutor de urgenţă instituit în timpul crizei.

Într-un mesaj video pe Twitter, preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a prezentat oficial strategia europeană în privința vaccinurilor, discutată la sfârşitul săptămânii trecute cu miniştrii sănătăţii din cele 27 de ţări membre.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Europa își croieste drum spre ieșirea din această criză. Dar e deja clar că lumea ajunge la o răscruce între problemele medicale și cele economice. Economiile noastre își vor reveni și viețile vor reintra în normal atunci când vom avea un vaccin eficient și sigur împortiva acestui virus. Azi, propunem strategia europeană în privința vaccinului.

În esență, acțiune comuna la nivel european, care să asigure tuturor statelor membre mai multe șanse de a găsi un vaccin și de a asigura dozele necesare pentru cetățenii lor, la un preț bun. Vom acționa foarte rapid, pentru că în depășirea acestei crize, fiecare zi contează.

În acelasi timp, CE susține ideea unui vaccin accesibil universal, în special pentru țările cele mai vulnerabile, care vor avea probleme în a și-l asigura pe piața globală. Un summit mondial pe această temă este programat pe 27 iunie.

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS