Ştirile zilei de 9 martie 2016 în 30 de secunde – VIDEO

Europa FM prezintă cele mai importante ştiri ale zilei de miercuri, 9 martie, într-un rezumat video de 30 de secunde:

DECIZIE CONTROVERSATĂ – Curtea Constituțională a României a stabilit că Serviciul Român de Informații nu este organ de cercetare penală. Prin urmare, procurorii nu mai pot folosi interceptările făcute de SRI în alte dosare decât cele de siguranță națională.

ZID ÎN JURUL LUI CRISTIAN RIZEA – Deputatul PSD Cristian Rizea nu poate fi arestat. Camera Deputaților a votat astăzi în favoarea cererii DNA privind reținerea sa, dar în ceea ce privește arestarea preventivă, parlamentarul a fost salvat de două voturi.

INCENDIU ÎN CAPITALĂ – Pompierii din București s-au chinuit timp de mai bine de 9 ore să stingă un incendiu izbucnit, în această dimineață, într-un bloc din cartierul Titan. În imobil locuiau aproximativ 400 de persoane. Toate au fost evacuate.

ANCHETĂ DUPĂ PARASTAS – Protecția Consumatorilor și Direcția Sanitar-Veterinară au descoperit nereguli grave la firma din Bacău care a îmbolnăvit 100 de persoane la un parastas. Carnea găsită în magazie a fost distrusă, iar condițiile din bucătărie sunt calificate drept insalubre.

ZID ÎNTRE ROMÂNIA ȘI UNGARIA – Oficialii de la Budapesta au anunțat că Ungaria începe pregătirile pentru a ridica un gard la granița cu România în decursul a 10 zile. O astfel de măsură ar putea fi pusă în practică, după ce ruta balcanică, principala poartă de acces a refugiaților către Europa de Vest, a fost blocată.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS