Confidenţialitate

Ştirea bravo: Un actor îi transformă pe orfanii din Constanţa în artişti

Astăzi îi spunem bravo lui Dan Cojocaru, un actor care îi transformă pe orfanii din Constanţa în artişti.

Este de mulţi ani actor al Teatrului de Stat din Constanţa, dar cea mai mare realizare a lui este trupa de teatru ARCA, formată din copii ai centrelor de plasament din oraş.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

În urmă cu doi ani mulţi dintre membrii trupei sale abia ştiau să citească sau erau corigenţi, astăzi sunt actori si performează pe scenele din judeţul Constanţa, din ţară şi chiar în străinătate.

A văzut în copiii din centrele de plasament “un potenţial extraordinar”, când a fost invitat de Direcţia pentru Protecţia Copilului Constanţa să fie Moş Crăciun.

“Mi s-a făcut milă, s-a lipit o fetiţă de mine şi nu mai voia să plece de la Moşu, mi se înnodau lacrimile sub barbă”, povesteşte actorul. Atunci i-a venit ideea să înfiinţeze această trupă de teatru.

A dat sfoară în casele de copii din oraş şi, surpriză. “În ianuarie ne-am întâlnit şi am procedat ca la orice casting profesionist. Cred că au fost peste 40 de copii, cu vârste între 7 şi 14 ani, care au venit pregătiţi, cu texte învăţate, cu scenete. M-am blocat. Şi acuma, când povestesc, mă emoţionează povestea asta. Şi a rămas să lucrăm împreună”.

Repetiţiile au loc la Centrul Cultural “Teodor Burada”, cu sprijinul directoarei Doina Voivozeanu.

 

foto: evz.ro