Confidenţialitate

Ştirea bravo: Prima grădină zoologică online din România cu animale sălbatice aflate în libertate

Viața unei familii de șoimi dunăreni, o specie rară pe cale de dispariție, va putea fi urmărită pe Internet. Asociația de protecție a mediului Wild Watch și Enel Distribuție Banat au montat pe un stâlp de înaltă tensiune o cameră video.

În România, ultimele perechi de șoim dunărean mai există doar în Banat și Dobrogea, iar una dintre ele va fi filmată non-stop în cuibul de pe un stâlp de înaltă tensiune din Câmpia de Vest.

Camera video a fost instalată pe un cuib care a fost populat în această primăvară de o familie de șoimi dunăreni, după ce s-a încheiat sezonul de creștere a puilor, pentru a nu afecta dezvoltarea acestora.

Din primăvara anului viitor, când cuibul va fi repopulat, viața familiei de șoimi dunăreni va putea fi urmărită, în toate etapele ei, până la plecarea din cuib a puiului.

Imaginile din cuib vor fi transmise în timp real pe Internet, aici- http://wildliferomania.com/beta/video/soimul-dunarean/

Șoimul dunărean este cea mai rară specie de pasăre clocitoare din România, dar și una dintre cele mai impresionante păsări de pradă si se află pe Lista Roșie a speciilor pe cale de dispariție, realizată de Uniunea Internațională pentru Conservarea Naturii.

Degradarea habitatelor, folosirea pesticidelor sau lipsa locurilor de cuibărit sunt printre principalele cauze ale scăderii numărului de șoimi dunăreni.

Pe acelaşi site, pot fi urmări şi transmisiuni live cu berze.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.