Știrea bravo: O echipă de elevi de la Colegiul Național Jean Monnet din Ploiești a conceput un sistem inovator de prevenire a inundațiilor (AUDIO)

Le spunem azi bravo elevilor de la Colegiul Național “Jean Monnet” din Ploiești pentru sistemul inovator de prevenire a inundațiilor pe care l-au conceput. Cu aceste proiect au câștigat finala națională a competiției Social Enterprise Programme, organizată de Junior Achievement România în parteneriat cu FERD.

Proiectul lor prevede prelungirea albiei râului cu un sistem anti-inundație alcătuit dintr-un perete de protecție din beton armat, cu orificii protejate cu filtre, ce conduc la o stație de epurare locală.

Sistemul inventat de liceeni folosește surplusul de apă preluat de conducta magistrală pentru a produce, prin cădere, energia electrică care alimentează o stație de epurare.

Elevii vor reprezenta România la finala europeană.

”Elevii care s-au implicat în competiție sunt dintre cei care înțeleg contribuția învățământului tradițional în formarea lor, dar care își doresc experiențe educaționale diferite, de natură să le pună în valoare imaginația, creativitatea, inteligența, experiențe care să aibă legătura cu nevoile lumii în care trăiesc și care să le dezvolte convingerea că pot face ceva pentru rezolvarea problemelor ei”, a spus profesoara Ileana Cocuz, coordonatoarea echipei.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.