Ştirea bravo: În Centrul Vechi al Capitalei s-a deschis o ceainărie socială unde vor lucra persoane defavorizate

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Astăzi, la ştirea bravo vorbim despre un proiect al Direcției Generale de Asistență Socială a Municipiului București: o ceainărie socială, deschisă în această săptămână, situată în Centrul Vechi al Capitalei, unde vor lucra persoane defavorizate.

Este prima iniţiativă de acest fel, prin care cei aflaţi în situaţii dificile au fost calificaţi şi li s-a oferit un loc de muncă stabil.

Ceainăria se află pe strada Lipscani, nr. 104, în spatele bisericii Sf.Gheorghe, iar clienții pot servi ceai, cafea, produse de patiserie, supă, salate și băuturi din fructe proaspete, totul la un preț unic de 8 lei.

Fitoceainăria Santhe va promova beneficiile plantelor medicinale, în special a celor autohtone și va putea găzdui evenimente și ateliere pentru părinți și copii, fiind un spațiu destinat nefumătorilor.

Animalele de companie sunt binevenite si vor avea parte de o „tratație” specială și de un loc de odihnă în timp ce stăpânii lor savurează un ceai.

În fiecare marți, miercuri și joi, între orele 11.00 – 13.00, la fitoceainărie vor avea loc sesiuni de asistență pentru persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă sau pentru cele care se află în risc de marginalizare socială, iar în perioadele de cod roșu de caniculă sau ger, spațiul va fi utilizat și ca punct de distribuție de apă rece ori ceai cald.