Confidenţialitate

Statul vrea să acorde turoperatorilor 40 de euro pentru fiecare turist străin care a stat cel puțin 4 nopți în România

Sprijin financiar pentru firmele care atrag turiști străini: statul va acorda 40 euro pentru fiecare turist străin care a a stat cel puțin 4 nopți în România. Se adaugă, apoi, câte 2 euro, pentru fiecare noapte suplimentară petrecută în țara noastră.

Proiectul se află în consultare public, iar ministrul Antreprenoriatului și Turismului, Daniel Cadariu, spune că în curând, va fi gata și forma finală:

„Este acel program de stimulare a incom-ului discutăm despre exportul de servicii turistice vor fi beneficiari turoperatorii cei care fac parte din ANAT. Discutăm de acea subvenție de 40 de euro pentru un turist care va sta minimum în patru nopți în România într-o anumită destinație și cu un bonus de 2 euro pentru nopțile suplementare.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Numărul maxim al firmelor care vor beneficia de sprijin a fost estimat la 1.200 (agenţii de turism în general), iar înscrierile în cadrul programului se realizează online prin site-ul ministerului Turismului.

Pe de altă parte, guvernanții anunță un nou program de ajutor pentru firmele din Horeca.

Vor putea depune solicitări și companiile care organizează evenimente, neicluse până acum în schemele de sprijin. Ministrul Antreprenoriatului și Turismului, Daniel Cadariu:

„Ultimul program la care lucrăm deja am și constituit un grup de lucru în acest sens va fi programul Horeca 2. În condițiile în care la data de 30 iunie cadrul temporal COVID a expirat, vom lucra în cadrul noul cadru temporar Ucraina și ca noutate vom încerca să includem printre beneficiar și acele societăți care au activitate de organizări evenimente și care au fost excluși sau uitați la prima ediție

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Citește și: PSD anunță o nouă ordonanță de urgență în energie, care ar implica impunerea unui preț de referință și o taxă de solidaritate