Confidenţialitate

Statul a finanțat înființarea unei agenții private de presă la Mehedinți

UPDATE: Ministerul de Externe a revenit cu o serie de precizări ca urmare a declarațiilor făcute la Europa FM de către Beatrice Popescu.

Potrivit Departamentului de Politici pentru Relația cu Românii de Pretutindeni, reprezentantul legal al asociaţiei beneficiare este o altă persoană.

Cererea de finanţare, continuă instituția, “a respectat cerinţele administrative şi legea privind regimul acordării finanţărilor nerambursabile pentru programele privind sprijinirea activităţii românilor de pretutindeni”.

Nu au fost incidente în procesul de evaluare, iar rezultatele sesiunii de finanțare, sumele alocate și punctajele fiecărui proiect au fost publicate pe 7 aprilie.

Conform contractului de finanţare, conţinutul site-ului nu reprezintă poziţia oficială a Departamentului Politici pentru Relaţia cu Românii de Pretutindeni sau a Ministerului de Externe.

Secțiunea ,,comunități istorice” urmează să fie gata la 10 decembrie și numai după aceea se vor deconta cheltuielile către beneficiar.

 

 

Departamentul pentru Românii de Pretutindeni a alocat unei asociații aproape 58 de mii de lei pentru  înființarea unei agenții de presă online.

Agenția s-ar adresa românilor din Serbia, Bulgaria, Ungaria și Republica Moldova, asta deși românii din aceste țări încă așteaptă cărți și manuale în limba maternă.

Asociația care a primit banii se numește Cordelia și are sediul în județul Mehedinți.

Banii au fost alocați fără licitație, prin selecție de oferte, iar atribuirea  nu apare pe site-ul Departamentul pentru Românii de Pretutindeni la capitolul ,,proiecte finanțate”.

Președintele Asociației, Beatrice Popescu, spune că banii au fost primiți în urma unui concurs.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

În acest moment,  proiectul dezvoltării agenției de presă pentru românii din regiunile istorice este coordonat de soția fostului ministru al Apărării, Mihai Stănișoară, Mirela Codruța Stănișoară.

Președintele Asociației Cordelia, Beatrice Popescu, spune că CV –ul doamnei Stănișoară a ajutat la obținerea finanțării de la stat.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Mai mult, Beatrice Popescu spune că proiectul se va dezvolta și are de gând să ceară o nouă finanțare de la stat.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.