Confidenţialitate

Stațiunea Băile Tușnad, în stare de alertă după ce oamenii au rămas fără apă potabilă | AUDIO

Stațiunea Băile Tușnad este în stare de alertă, după ce oamenii au rămas fără apă potabilă, din cauza unei spărturi la conducta de alimentare. Este pentru a șaptea oară când se produc fisuri la rețeaua de alimentare a orașului, anul acesta.

Starea de alertă este în vigoare în până în 23 decembrie, dar ar putea fi sistată mai devreme dacă se va remedia defecțiunea.

Locuitorii din stațiunea Băile Tușnad şi din satele Tuşnad, Tuşnadul Nou şi Vrabia nu mai au apă potabilă de aproape o săptămână. Furnizarea apei a fost sistată după ce conducta care alimentează aceste localităţi s-a spart chiar sub calea ferată din zona localităţii Sânsimion.

Muncitorii au înlocuit ţeava spartă, iar diseară va începe umplerea sistemului. Potrivit primarului, cel mai probabil, joi se va furniza apă câteva ore în staţiunea Băile Tuşnad, iar vineri se va relua alimentarea normală, întrucât sistemul se umple mai întâi în localităţile Vrabia, Tuşnad Sat şi Tuşnad Nou.

După apariția repetată a fisurilor, primarul stațiunii a explicat că de vină este lucrarea realizată în urmă cu şapte ani din bugetul naţional, care nu a respectat proiectul iniţial, iar ţeava este subdimensionată. Pentru reabilitarea sistemului, edilul a cerut sprijinul Guvernului. S-a elaborat un nou proiect care se va întinde pe durata a doi ani şi pentru care s-au cerut 40 de milioane de lei de la Compania Naţională de Investiţii.

Sursa foto: Unsplash / rade nugroho

Citește și: Stațiunea Băile Tușnad a rămas fără apă din cauza avariilor | AUDIO

Autor: Cristina Bălău

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.