Confidenţialitate

Stațiunea Băile Tușnad a rămas fără apă din cauza avariilor | AUDIO

Situaţie gravă în stațiunea Băile Tuşnad, care a rămas fără apă din cauza avariilor. Autoritățile locale spun că este nevoie de un proiect nou pentru instalația de apă. Conducta actuală cedează foarte des și ar fi nevoie de investiții de amploare.

Hotelierii speră că problema se va rezolva cât mai curând și că își vor putea primi turiștii care au făcut rezervări pentru sărbători.

De 5 zile, furnizarea apei în staţiunea Băile Tuşnad şi în satele Tuşnad, Tuşnadul Nou şi Vrabia, este sistată. Conducta care alimentează aceste localităţi s-a spart din nou. Au fost numai anul acesta șapte avarii importante. Lucrarea nu a respectat proiectul inițial: conducta se sparge des pentru că este subdimensionată.

Primarul staţiunii Băile Tuşnad, Butyka Zsolt, a spus că a cerut prefecturii declararea stării de alertă. Primăria staţiunii nu mai dispune de bani, iar firmele care au început să lucreze fac acest lucru pe datorie.

În stațiune, apa este furnizată în recipiente de o mie de litri, amplasate în fiecare cartier, iar de marţi se va distribui şi apă potabilă.

S-a elaborat un nou proiect şi se solicită de la Compania Naţională de Investiţii 40 milioane lei.

În acest timp, hotelierii speră că, în cel mult o săptămână, alimentarea cu apă va fi, din nou posibilă. Reprezentanții unui hotel care se va deschide doar pentru Revelion sunt optimiști.

Însă, managerul unui hotel de trei stele din Băile Tuşnad spune că situaţia este disperată și că a trimis turiştii acasă sau i-a sunat să nu mai vină în stațiune.

În plus, nu funcţionează nici centrul wellness din stațiune, una dintre atracţiile zonei.

Avariile sunt foarte dese. În toamna lui 2019, imaginile cu turiștii care cărau apă în bidoane deveneau virale. Unii turiști renunțau la sejururi, iar proprietarii de hoteluri și pensiuni se plângeau că așa și-au pierdut și puținii clienți pe care îi mai aveau.

Sursa foto: Unsplash / rade nugroho

Citește și: Brașov: 8 angajați ai RAR, reținuți într-un dosar de luare de mită. Ar fi avizat autoturisme cu probleme grave, inclusiv lipsa frânelor | AUDIO

Autor: Iorgu Ianuși

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.