Confidenţialitate

Starea de insolvență constatată de ASF în cazul Euroins, confirmată vineri de Tribunalul București | AUDIO

A început oficial falimentul Euroins. Tribunalul București a confirmat astăzi starea de insolvență constatată de Autoritatea de Supraveghere Financiară în cazul celui mai mare asigurător din România, cu 2,5 milioane de clienți. Polițele emise de Euroins vor mai fi valabile până pe 8 septembrie.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Compania Euroins a fost amendată, în decembrie, cu 300 de mii de lei de Autoritatea de Supraveghere Financiară pentru că nu plătea despăgubirille către cei care cu poliție RCA. I-a fost retrasă apoi autorizația de funcționare deoarece nu și-a prevăzut garanții pentru a-și acoperi obligațiile către clienți.

Tribunalul București a confirmat acum starea de insolvență constatată de ASF, iar polițele Euroins mai sunt valabile doar 90 de zile,începând de astăzi, adică până pe 8 septembrie.

După această dată, șoferii sunt obligați să încheie polițe noi.

Persoanele care au suferit daune acoperite de poliţe de asigurare emise de Euroins dar și cele care solicită returnarea parţială a primei de asigurare, sunt sfătuite să se adreseze Fondului de Garantare a Asiguraților, amintește Autoritatea de Supraveghere Financiară.

Statusul cererilor de plată va putea fi urmărit online, pe site-ul Fondului de Garantare.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Citește și: Euroins dă în judecată ASF și cere Guvernului să rezolve criza de pe piața RCA | AUDIO